В началото на годината немската компания Metabo пусна на пазара поредното ново поколение на своята добре позната на пазара, бихме казали вече „легендарна“, серия акумулаторни инструменти PowerMaxx. Захранвани с най-малката и най-лека към момента в света литиево-йонна (LiHD) акумулаторна батерия с изходящо напрежение 12 V и капацитет 4,0 Ah, новите модели на Metabo са още по-компактни, по-леки и удобни при работа инструменти. При това не само спрямо своите предшественици. Станали са също така още по-мощни, по-издръжливи на продължителна работа и с по-голяма дълготрайност. Тези резултати се дължат основно на най-новото поколение литиево-йонни батерии LiHD на Metabo. За част от инструментите – и на новите безчеткови електродвигатели. Всеки от новите модели се предлага в две разновидности – с класически колекторен електродвигател и с безчетков електродвигател.


Появата на новата серия PowerMaxx на световния пазар е новина, която зарадва привържениците на утвърдената световна марка Metabo. Както и всеки, особено професионален майстор, който държи и се нуждае от инструменти с най-високо качество. Значението на тази новина е още по-голямо и всеобхватно, защото засяга огромна армия от професионалисти и напреднали в майсторлъка любители. Електроинструментите PowerMaxx на Metabo – винтовертите BS, ударните бормашини SB и гайковертите SSD, заемат челни позиции в тази група на най-търсени и най-често използвани в много широк кръг от приложения акумулаторни електроинструменти.


Metabo е компания, чието име и марка от десетилетия се свързват основно с професионалната техника. Нейните продукти обичайно задават технологичното и техническо ниво в развитие на този клас продукти.


Новата 12-волтова серия PowerMaxx стартира с 4 модела акумулаторни винтоверти, 2 модела на бормашини с ударно действие и 2 модела ударни гайковерти. Включва също така 2 модела на акумулаторен шприц за пастообразни уплътняващи и слепващи материали, ръчна акумулаторна лампа и адаптор за зареждане на мобилни устройства от 12-волтова батерия. Това очевидно е началото, като попълването на серията PowerMaxx ще продължи с нови видове инструменти. При това още до края на годината.


Новата серия акумулаторни инструменти е създадена в унисон с безапелационно наложилата се световна практика на широка взаимозаменяемост: „една (или повече батерии) и едно зарядно устройство за всички инструменти“. Това решение в интерес на потребителя позволява комбинативност и гъвкавост при покупката на нови инструменти. То е в финансово изгодно при обзавеждане на работилницата. Затова всеки от новите модели на Metabo се предлага или в комплект с две батерии и зарядно устройство, или без тях.


 Повече за Metabo PowerMaxx 12 V бихте могли да прочетете от статията, публикувана в  сп."Направи сам". 

Изчисти маркираните Сравни
{{ p.title_bg }}