ПОЗИЦИОНИРАНЕ НА МАРКАТА НА ПАЗАРА

Ден след ден продуктите на Metabo доказват своята ефективност. При професионална употреба – при най-тежки условия – по целия свят. Там, където професионалистите дават най-доброто от себе си, те трябва да могат да разчитат 100% на своя партньор. Но не само това - те трябва да му имат пълно доверие. Затова лайтмотивът ни „КОГАТО НАДЕЖДНОСТТА ИМА ЗНАЧЕНИЕ“ е крайъгълен камък в международното ни представяне, показващ използването на нашите инструменти по световните строителни площадки – достоверно, отговорно, реалистично. Това подчертава имиджа на бранда – по един енергичен и типичен за марката начин.


METABO ПОЛУЧАВА НАГРАДАТА SUPERBRANDS AWARD ЗА ОТЛИЧНО УПРАВЛЕНИЕ НА БРАНДА

Metabo беше избрана сред 1250 търговски марки за една от 51 най-силни германски марки. В течение на повече от 20 години най-голямата в света Международна организация по маркетинг на маркови изделия отличава най-добрите и най-силни брандове.

Критерии за оценка:

 • Доминираща позиция на пазара
 • Връзка с клиентите
 • Репутация (кредит на доверие, който се дава от група клиенти на дадена търговска марка)
 • Дълговечност
 • Цялостно признаване на марката

ИНОВАЦИОННА СИЛА И ИНЖЕНЕРНО ИЗКУСТВО

MADE IN NÜRTINGEN, GERMANY

Важните етапи в историята на Metabo демонстрират нашия произход и нашето отношение към инженерното изкуство «Made in Germany». От момента на основаването си Metabo стои зад високото качество на продуктите, направени от професионалисти за професионалисти.

От Нюртинген ние сме активни по целия свят, като по този начин съчетаваме динамиката на една средна по гелемина компания с космополитизма на глобален играч.

Ние сме мобилни, целенасочени и гъвкави, с кураж да поставяме под съмнение решения, които са били считани за успешни в миналото. Така ние винаги сме готови да вървим по нови пътища. Кратките периоди на разработка и иновативните методи (платформена стратегия, бързо създаване на прототипи и т.н.) са в основата на мощни и качествени системни продуктови решения.


ПОРТРЕТ И ИСТОРИЯ

През 1923 Albrecht Schnizler конструира и произвежда в пекарната на баща си първата ръчна механична бормашина. От нейното наименование (Metallbohrdreher – пробивна машина за метал) произлиза и името на фирмата – Metabo. Днес компанията с традиции наброява близо 1900 души, от които 1100 в Нюртинген, Германия. 25 дъщерни дружества и повече от 90 представителства гарантират, че висококачествените продукти на Metabo могат да бъдат намерени в почти всички страни на света.

Освен предлаганите от нас електрически и пневматични инструменти, ние преследваме неотстъпно концепцията за “безкабелна строителна площадка” и сме водещи при разработването на иновативни акумулаторни технологии, за да можем да предложим на професионалистите повече свобода при възможно най-голяма мощност. Metabo притежава повече от 700 патента и запазени конструкции. Швабският доставчик на надеждни, мощни и ергономични професионални решения разработва и произвежда инструменти за ремонта и строителството, както и за металообработването и индустрията.


METABO В ЦИФРИ

Производител на професионални електроинструменти и принадлежности

Близо 1 900 служителя в целия свят, от които 1 100 в Нюртинген, Германия

Повече от 75 стажанти и бакалаври

Експортен дял през 2016: 80 %

Най-добър средно голям работодател в сектора на готовите продукти и стоките за широко потребление (Focus, 2014)

Далеч повече от 700 патента и регистрирани конструкции

Производствени мощности в Нюртинген и Шанхай


 • 1923

  В Нюртинген, в пекарната на родителите си Albrecht Schnizler разработва първата ръчна механична бормашина (No.18).

 • 1934

  Разработка на първата електрическа ръчна бормашина: легендарната Metabo No. 750 с отдавана мощност 120 Watt, капацитет на пробиване 6,5 mm, обороти 1 200 1/min.

 • 1957

  Metabo модел 76108/10 е първата, произвеждана едро-серийно, ударна бормашина. Тогава тя е струвала колкото една месечна заплата.

 • 1966

  Представени са първите ъглошлайфи с новия Metabo S-automatic предпазен съединител.

 • 1969

  На пазара е представена първата ударна бормашина с елетронно регулиране на оборотите.

 • 1981

  Разработване на първата 1 000 ватова ударна бормашина с постоянни обороти при натоварване.

 • 2000

  Първото поколение ъглошлайфи, оборудвани с Metabo Marathon-мотор.

 • 2002

  С „PowerGrip®“ Metabo създава нова категория компактни акумулаторни винтоверти.

 • 2005

  Metabo преминава към литиево-йонна технология.

 • 2010

  Metabo представя пълна програма от инструменти за обработка на неръждаема стомана.

 • 2011

  Metabo поставя нови стандарти в металообработването с първата в света акумулаторна магнитна бормашина и гамата от акумулаторни инструменти Inox за обработка на неръждаема стомана.

 • 2012

  Първата в света акумулаторна батерия с 4.0 Ah и Ultra-M-технология отваря нови хоризонти пред акумулаторните инструменти.

 • 2013

  Metabo разработва 5,2 Ah акумулаторна батерия – към този момент най-мощната в света акумулаторна батерия.

 • 2014

  Въвеждане на ново поколение компактни ъглошлайфи с мощност до 1700 вата.

 • 2015

  LiHD: Ключов момент в технологията на акумулаторните батерии. Предоставя възможност за нови приложения, които дотогава са запазени само за мощни мрежови машини.

 • 2016

  Въвеждане на първия в света голям акумулаторен ъглошлайф 36 V с диаметър на диска 230 мм и мощност сравнима с тази на захранвана от мрежата 2 400 W машина. Metabo предлага на потребителя пълна свобода на безкабелната строителна площадка.


ОБЛАСТИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

НАШИЯТ СТРАТЕГИЧЕСКИ ФОКУС: ОБЛАСТИТЕ НА ПРИЛОЖЕНИЕ.

Ние предлагаме на професионалистите от цял свят широка гама от мощни инструменти за използване и в най-суровите условия.

При това ние продължаваме да следваме визията за безкабелна строителна площадка. Ето защо в асортимента на Metabo за всяко приложение вие ще може да откриете релевантно акумулаторно решение, което да отговаря на най-високите очаквания по отношение на мощността, качеството и надеждността.

Като вестранни специалисти, ние не само предлагаме електрически инструменти за всички общи приложения, но и отговаряме на по-специализирани изисквания с нашите компетентни продукти и системни решения. Това се отнася по-специално за основните целеви групи от металообработването и промишлеността, строителството и ремонтните дейности.

Успоредно с това, ние разработваме машини, задвижвани от мрежата, както и въздушни инструменти и компресори, и предлагаме широка гама от системни аксесоари и консумативи, които допълват всеки избор - в крайна сметка решението на потребителите е как искат да работят, за да увеличат максимално продуктивността си.


METABO ЗАСТАВА ЗАД ИСТИНСКОТО ПАРТНЬОРСТВО

Ние искаме точно да знаем от какво се нуждаят професионалистите, за да могат да работят без стрес и безопасно и как ние по-добре бихме могли да им помогнем. Затова ние постоянно посещаваме строителни обекти по целия свят и се вслушваме много внимателно, защото вярваме, че: Слушането е началото на всяка добра идея.

Нашите служителите от всички сфери на дейност са в диалог с потребителите и поддържат обмен на мисли за новото развитие и оптимизация на инструменти, аксесоари и услуги. Този диалог обхваща и служители от области, които обикновено не са в ежедневен диалог с клиентите, за да се запознаят с техните изисквания и очаквания и, разбира се, да разработят решения.

Мненията и опита от повече от 2000 интервюта през последните 6 години са платформа за нашите иновации и оптимизации. Това ни позволява да можем да предлагаме индивидуални системни решения за различните изисквания на професионалистите.


MADE IN NÜRTINGEN

МАШИНИ, АКСЕСОАРИ И СЕРВИЗ – ОТ НЮРТИНГЕН, ГЕРМАНИЯ

Във всеки инструмент Metabo има традиционна следа от швабското инженерно изкуство. От 1924 година в завода ни в Нюртинген ние разработваме различни иновативни идеи и ги превръщаме директно на място в новаторски инструменти и перфектни аксесоари за професионални потребители. Отличното ни сервизно обслужване също така ни прави силен партньор за индустрията.

Голяма дълбочина и широчина на производството, включително собствена технология за акумулаторни батерии

Високотехнологично ниво на производството благодарение на съвременните производствени технологии с най-висока ефективност.

Абсолютен акцент върху качеството от страна на служителите на всеки етап от производството.


Изчисти маркираните Сравни
{{ p.title_bg }}